Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти затверджено Мінекономіки у рамках реформи системи харчування, яка здійснюється за ініціативи Олени Зеленської.
Система НАССР: як уникнути помилок
За результатами комплексного обстеження 500 українських шкіл і розроблено рекомендації.
Метою рекомендацій є - допомогти зацікавленим особам в організації і проведенні закупівель, які здійснюються у сфері харчування в закладах освіти, зокрема у питаннях:
• підготовки тендерної документації
• визначення характеристик предмета закупівлі
• встановлення кваліфікаційних критеріїв для учасників закупівель
• переліку документів, які необхідні для підтвердження відповідності встановленим кваліфікаційним критеріям.
Основою для розробки рекомендацій стали вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» і враховано особливості, які містить Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
«Дотримання Методичних рекомендацій допоможе замовникам та учасникам публічних закупівель організовувати і проводити тендери у сфері організації харчування в закладах освіти у повній відповідності до чинного законодавства, а також попередити ймовірність постачання до шкільних їдалень небезпечних або неякісних харчових продуктів», - зазначає заступник Міністра Сергій Глущенко.