Які документи дійсні для виїзду дитини за кордон?

Кабінет Міністрів України: обмеження щодо використання дійсних проїзних документів дитини у законодавстві України відсутні.

З 1 січня 2015 року запроваджено оформлення та видачу громадянам біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Кожен громадянин України, незалежно від віку, має право на отримання закордонного паспорта (паспорт оформлюється на 10 років, а особам, які не досягли 16-річного віку — на 4 роки). Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 7 травня 2014 року.

Відповідно до законодавства, паспортні документи для виїзду за кордон, які були видані до запровадження нових паспортів, у тому числі проїзні документи дитини, є дійсними протягом строку зазначеного у таких документах.

Крім того, для виїзду дітей за кордон можуть також використовуватися паспортні документи одного з батьків або законного представника дитини, відомості про яку були внесені до такого паспорта.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Освітні програми для використання в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

Зміст освітнього процесу в закладі дошкільної освіти реалізовують відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання й навчання дітей. Вибір програм на навчальний рік обговорює та затверджує педагогічна рада закладу
53177

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

З досвіду STEM-освіти у початкових класах

Як учні створили фітокартину та робота-поливальника — своїм досвідом реалізації STEM-проекту в початковій школі ділиться Анна Савіцька, вчитель інформатики
34125

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді