Які документи дійсні для виїзду дитини за кордон?

Кабінет Міністрів України: обмеження щодо використання дійсних проїзних документів дитини у законодавстві України відсутні.

З 1 січня 2015 року запроваджено оформлення та видачу громадянам біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Кожен громадянин України, незалежно від віку, має право на отримання закордонного паспорта (паспорт оформлюється на 10 років, а особам, які не досягли 16-річного віку — на 4 роки). Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 7 травня 2014 року.

Відповідно до законодавства, паспортні документи для виїзду за кордон, які були видані до запровадження нових паспортів, у тому числі проїзні документи дитини, є дійсними протягом строку зазначеного у таких документах.

Крім того, для виїзду дітей за кордон можуть також використовуватися паспортні документи одного з батьків або законного представника дитини, відомості про яку були внесені до такого паспорта.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді