Підвищуємо рівень мінної безпеки

Для розробки програми освітніх заходів, спрямованих на зниження ризику травм серед дітей у Донецькій та Луганській областях, діятиме система моніторингу смертельних випадків та поранень серед дітей через міни та вибухові предмети на Cході України. А для вчителів та шкільних психологів проводитимуть тренінги з підвищення рівня мінної безпеки.

За даними ЮНІСЕФ, починаючи з березня 2014 року, принаймні 109 дітей отримали важкі поранення і 42 вбиті внаслідок зіткнення з мінами та вибуховими предметами, які залишились після бойових дій у Донецькій та Луганській областях. Станом на кінець березня 2015 року було вилучено 33 717 вибухонебезпечних предметів в Донецькій та Луганській областях.

Наразі існує проблема недостатньої поінформованості щодо небезпеки вибухових предметів, що загрожує життю громадян. Тому Міністерство охорони здоров’я України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) працюватимуть над розробкою програми освітніх заходів, спрямованих на ознайомлення з небезпекою мін та вибухових предметів.

У вересні минулого року ЮНІСЕФ разом із партнерами, презентували перший етап інформаційної кампанії, під час якої 200 000 дітей отримали освітньо-інформаційні матеріали. Так, було надруковано та розповсюджено 600 000 інформаційних листівок для дітей і дорослих, 20 000 плакатів отримали школи. МОН України и також підготувало та видало Методичні рекомендації для вчителів щодо особливостей спілкування з дітьми про ризики і небезпеки вибухових пристроїв.

Нещодавно ЮНІСЕФ та партнери розпочали другий етап освітніх заходів з мінної безпеки на територіях, що постраждали від конфлікту, щоб забезпечити 500 000 дітей та їх сімей важливою інформацією про ризики, пов'язані з мінами та вибухівкою. Також ЮНІСЕФ разом з Данською групою з розмінування (Danish Demining Group) планують провести дослідження, тренінги для 100 вчителів та шкільних психологів з підвищення рівня мінної безпеки та розповсюдить інформацію за допомогою ЗМІ та соціальних мереж.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді