Кабмін оновив розподіл субвенції на модернізацію шкільних харчоблоків

Уряд вніс зміни до розподілу субвенції на модернізацію харчоблоків у школах

Кошти на оновлення харчоблоків у школах

Позапланові перевірки та інституційні аудити: чи будуть у 2024/2025 н.р.

У Кабінеті Міністрів України ухвалили розпорядження, яким затверджено оновлений розподіл субвенції для модернізації шкільних харчоблоків. Цей нормативний акт вносить зміни до попереднього розпорядження від 13 серпня 2024 року № 763.

Таким чином субвенцію розміром 1,5 мільярда гривень спрямовано на придбання сучасного обладнання, капітальний ремонт та реконструкцію їдалень у школах. 

Загалом, на конкурсній основі було дібрано 173 проєкти у 23 областях України, серед яких 139 проєктів реалізовуватимуть за моделлю «базова кухня», 27 — за моделлю «опорна кухня» та 7 — у межах проєкту «фабрика-кухня».

Відповідні заходи є важливою складовою реформи шкільного харчування, ініційованої у 2020 році першою леді України Оленою Зеленською. 

У фокусі — атестаційні документи, які формують під час атестації педагогічних працівників. Знатимете, які документи обов’язкові, а які педагог може подати за бажанням, коли затверджувати список педагогів, які атестуються, як заповнити атестаційний лист і не порушити нормативних вимог

Мета реформи — знизити рівень неінфекційних захворювань серед дітей та забезпечити рівний доступ до якісного харчування для учнів у всій країні.

Субвенцію на модернізацію інфраструктури спрямовано на підтримку місцевих громад під час упровадження цієї реформи.

Планується, що проєкти будуть реалізовані до 31 грудня 2024 року. Протягом цього періоду здійснюватиметься постійний моніторинг використання коштів, а також контроль за етапами виконання робіт, зокрема незалежний технічний нагляд і приймання завершених робіт.

За інформацією МОН

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74215

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді