Вчителі можуть провести для дітей виставку про медіаграмотність

Учителям пропонують провести виставку про медіаграмотність

Проведення XR-виставки про медіаграмотність

КОУЧИНГОВИЙ ПІДХІД : ВЕБІНАР

Українським вчителям пропонують провести у школах XR-виставку «EDAR: За лаштунками реальності».

Ця виставка присвячена питанням, як навчати дітей критичного мислення за допомогою XR-технологій та гейміфікації, і може бути проведена в межах Всесвітнього тижня медіа- та інформаційної грамотності, який відзначають з 24 по 31 жовтня.

Мета виставки — популяризувати медіаграмотність та підвищити рівень критичного мислення серед підлітків та молоді в Україні, особливо під час війни, коли дезінформація стає серйозною загрозою.

Для того щоб стати учасником виставки, педагоги мають залишити заявку на сайті edar.app та безкоштовно отримати набір постерів, який потрібно розмістити в школі, і завантажити мобільний додаток EDAR.

XR-виставка «EDAR: За лаштунками реальності» має 20 інтерактивних постерів, які оживають через мобільний додаток EDAR за допомогою технології доповненої (AR) і віртуальної реальності (VR), а також штучного інтелекту (AI).

Зокрема, виставка наповнена яскравим контентом, де кожен постер практично є витвором AI-мистецтва.

Безпосередньо у додатку побачити 3D моделі, віртуальні світи та прослухати спеціально створені пісні, що об'єднані спільною ідеєю — полегшити засвоєння такої складної теми як медіаграмотність.

Окрім того, у мобільному додатку також є інтерактивна антифейкова гра «НотаЄнота», у яку можна зіграти як індивідуально, так і всім класом.

Як зауважила фактчекерка та авторка проєкту НотаЄнота Альона Романюк, підлітки живуть у світі технологій, і саме через ці технології є вразливими.

«Ми ж використовуємо технології, щоб зацікавити темою медіаграмотності, тримати фокус уваги, через гейміфікацію показати, як працює інформаційний простір, розвивати стійкість до інформаційних впливів та відтреновувати навички розрізняти якісну інформацію від сумнівної. Ця виставка розрахована на підлітків від 12 років. Окрім елементів доданої та віртуальної реальності, підлітки можуть випробувати свої знання в додатку через інтегровану гру «НотаЄнота», яка вже стала невід’ємним елементом заходів з медіаграмотності по всій країні. У продовження цієї виставки і для більш досвідченої аудиторії ми рекомендуємо XR-виставку «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда», яку за минулий рік продемонстрували у понад 500 закладах освіти, музеях та бібліотеках», — акцентувала Альона Романюк.

Планується, що цьогоріч виставка «EDAR: За лаштунками реальності» буде проведена у 500 школах України та охопить понад 35 000 учнів.

За інформацією Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді