Уряд розгляне петицію щодо підвищення І тарифного розряду ЄТС

Петиція щодо підвищення І тарифного розряду ЄТС набрала голоси

Підвищення І тарифного розряду ЄТС

Циклограма засідань педагогічної ради

Електронна петиція, що розміщена на Урядовому порталі, про підвищення І тарифного розряду ЄТС до 3600 грн набрала  25 тисяч голосів.

Таку інформацію зазначили в Профспілці працівників освіти і науки.

Як зауважили в профспілці, петиція привернула увагу широкого кола громадськості, особливо працівників освітньої галузі, адже підвищення І тарифного розряду матиме прямий вплив на зарплати викладачів, вчителів, вихователів та інших працівників і є надзвичайно важливим для підтримки соціальних гарантій та поліпшення умов праці освітян.

Зокрема, в освітній профспілці висловили сподівання, що найближчим часом питання буде розглянуто урядом.

Необхідність встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду за ЄТС в розмірі 3 600 гривень є необхідним для забезпечення диференціації заробітної плати працівників установ та закладів освіти і науки, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості, відповідальності їхньої роботи.

Відповідно до законодавства, що регулює електронні петиції, 25 тисяч — це мінімальна кількість підписів, які необхідно зібрати за 3 місяці.

Розгляд петицій, що набрали необхідну кількість голосів, здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Джерело: Профспілка працівників освіти і науки

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді