Долучайтеся до національного тесту на вміння розпізнавати фейків

#ТестуйМедіаграмотність: українців запрошують скласти тест на вміння розрізняти фейки

Тест з медіаграмотності

Знаймо українську: практичний довідник

У Міністерстві культури та стратегічних комунікацій України пропонують охочим перевірити свою медіаграмотність. За успішне складання тесту учасники можуть виграти призи.

Доступ до тесту буде відкрито 17 жовтня з 8:30 до 23:59 за посиланням.

Національний тест з медіаграмотності — це частина Глобального тижня медіаграмотності, який відзначають у всьому світі 24–30 жовтня. В Україні тест проводять уже втретє. 

Після відповіді на 25 запитань з 5 тематичних блоків одразу буде відомий результат. А правильні відповіді можна буде знайти 18 жовтня на сайті «Фільтр». Усі, хто складе тест, отримає сертифікат на електронну пошту впродовж 2 тижнів.

Курс для кожного освітянина. Допоможе удосконалити письмове та усне мовлення українською тим, хто: розмовляє українською скрізь і завжди; розмовляє українською на роботі й переходить на українську в побуті; навчає інших переходити на українську

Щодо можливості отримати призи, то 50 учасників і учасниць, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найкоротший час, отримають подарунки від партнерів: подарункові сертифікати на книги у Vivat, портативні зарядки, термокружки, ігри з медіаграмотності тощо. 

Для того, щоб претендувати на подарунки, потрібно пройти тест 17 жовтня. Проте він буде доступним на сайті для всіх охочих і після цієї дати.

Національний тест з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні й фінансування уряду Японії, а також проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується урядом Великої Британії.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді