Новий учасник Всеукраїнської премії «Кращі практики органів місцевого самоврядування — 2024»

Дізнаємося і радіємо співпраці Калинівського ЗДО №1 Вінницької області з Калинівською міською радою

Всеукраїнська премія «Кращі практики органів місцевого самоврядування — 2024»

Продовжуємо розповідати про органи місцевого самоврядування, які підтримують заклади освіти у цей складний період нашої історії і тим самим створює зміни на краще. А це також наближає час нашої Перемоги.

Саме таких лідерів хочуть підтримати та відзначити Цифрове видавництво Експертус спільно з Державною службою України з питань праці. Ми обиратимемо кращу регіональну програму поліпшення стану безпеки, умов праці та виробничого середовища. Винагорода переможцю — 30000 грн.

Перший етап продемонструє залученість органів місцевого самоврядування в життя підпорядкованих закладів освіти та охорони здоров’я, другий допоможе визначити кращу регіональну політику щодо безпечного середовища і умов праці. Беріть участь у першому етапі Всеукраїнської премії — залишайте свою заявку до 1 грудня 2024 р.

Дізнатися детальніше про конкурс

Представляємо чергового учасника. 

Калинівська територіальна громада, Хмільницький район, Вінницька область

Історію співпраці розповідає директор закладу дошкільної освіти №1 Калинівської міської ради Вінницької області Віталіна Сапунова

Час, який ми переживаємо, важкий і тривожний. Окупант забрав у нас мир і спокій, повітряні тривоги лунають щодня, а серце перебуває в постійних хвилюваннях за життя дітей і дорослих — вихованців, рідних та близьких, які виборюють нашу перемогу на лінії фронту. Працівники закладу дошкільної освіти N1 Калинівської міської ради Вінницької області здійснюють своє покликання, дбаючи про безперервний освітній процес, створюючи безпечне перебування вихованців в  садочку.

Калинівська міська рада активно підтримує розвиток інфраструктури місцевих дошкільних закладів, особливо щодо створення безпечного середовища для дітей. Одним з найважливіших проєктів, реалізованих у громаді, стало будівництво укриттів у дитячих садках. Місцева влада виділила значну суму коштів на ремонт та обладнання найпростішого укриття. Проєкт фінансувався з місцевого бюджету, а роботи проводили економним способом, що забезпечило ефективне  використання наявних ресурсів та економію коштів.
Заклад дошкільної освіти Nº 1 Калинівської міської ради Вінницької області відновив в очному форматі навчання першим у місті — завдяки зусиллям:

  • міської ради,
  • відділу освіти, молоді та спорту,
  • працівникам закладу та батькам вихованців.

Усі ремонтні роботи завершено. Нове найпростіше укриття загальною площею 352 кв.м. обладнано всім необхідним, щоб залишатися в безпеці під час сигналу повітряної тривоги. Будівельні роботи тривали шість місяців. Найпростіше укриття побудовано відповідно до усіх вимог: воно має два виходи, внутрішні туалети, систему опалення та вентиляції. В укритті також є запас необхідних медикаментів, продуктів харчування та питної води.
Укриття обладнано новими меблями та створено комфортні умови для дітей. Адже в садочку, як і в сімʼї, дитина проживає важливу частину свого життя: тут відбувається її соціалізація, формування ціннісних орієнтирів.

Окрім технічних рішень, застосованих під час ремонту, укриття також має символічне значення для громади. Діти називають його «казковим будинком», підкреслюючи важливість комфортного середовища навіть у складних обставинах. Проєкт створює додаткове відчуття безпеки, що особливо важливо в часи нестабільності та загроз

Реалізація проєкту є прикладом того, як місцева влада успішно забезпечує безпеку та комфорт своїх громадян навіть у складних умовах. Калинівська міська рада демонструє відповідальне ставлення до майбутніх поколінь, продовжуючи підтримувати заклади освіти у громаді.

Проєкт висвітлювли місцеві та регіональні ЗМІ, у тому числі в новинах суспільного мовлення. Це свідчить про важливість проєкту не лише на місцевому рівні, а й для всього регіону.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49821

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді