У ДСЯО затвердили перелік «нетипових» освітніх програм

Державною службою якості освіти затверджено перелік «нетипових» освітніх програм, що набувають популярності в школах

«Нетипові» освітні програм

Чи правильно оформлюєте додатки до наказів

Упродовж 2022–2024 років Державна служба якості освіти здійснювала організацію проведення експертизи та затвердження освітніх програм повної загальної середньої освіти, розроблених не на основі типових освітніх програм.

Згідно з результатами експертизи, затверджено 14 «нетипових» освітніх програм, які можуть використовуватися в освітньому процесі у закладах загальної середньої освіти: 10 — для рівня початкової освіти та 4 — для базової середньої освіти.

Окрім того, у другому етапі експертизи перебувають п’ять «нетипових» освітніх програм: чотири освітні програми базової середньої освіти, цикл базового предметного навчання та одна програма початкової освіти, адаптаційно-ігровий цикл.

Як зауважили в ДСЯО, «нетипові» освітні програми, які перебувають у другому етапі експертизи, можуть використовуватися в освітньому процесі у закладах загальної середньої освіти.

З переліком затверджених освітніх програм та наказами Державної служби якості освіти можна ознайомитися у розділі «Освітні програми» за посиланням.

Джерело: ДСЯО

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14249

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32451

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді