На реалізацію реформи шкільного харчування залучатимуть кошти донорів

Уряд ухвалив зміни щодо механізмів залучення коштів донорів для реалізації реформи шкільного харчування в закладах освіти

Кошти для реформи шкільного харчування

Як допомогти педагогу повернутися до роботи

У Кабінеті Міністрів України схвалили постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 472 і від 8 листопада 2022 р. № 1256». Це означає, що перелік напрямів використання коштів для потреб освіти і науки розширено.

Відтепер до них додано відновлення та модернізацію харчоблоків у закладах освіти, а також поліпшення якості харчування — для цих напрямів обсяги фінансування збільшуються. Джерелом фінансування будуть кошти фізичних і юридичних осіб, резидентів і нерезидентів, благодійних пожертв, гуманітарної допомоги, грантів і дарунків, що надходять на рахунок UNITED24 для потреб освіти і науки.

Окрім того, за планами Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) відбудеться розширення кількості закладів ще у двох областях у 2024–2025 навчальному році. У 2023–2024 навчальному році ВПП ООН профінансувала харчування для майже 90 тис. дітей у приблизно 700 школах 13 областей України.

У перспективі партнерами у реформуванні шкільного харчування можуть стати уряди, державні та недержавні установи країн Європейського Союзу, США та Азії.

Відповідна постанова є важливим кроком у реформі шкільного харчування, розроблення та імплементацію якої в закладах освіти України започатковано з ініціативи першої леді Олени Зеленської.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14258

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32463

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді