Інтеграція вчителів-ВПО допоможе скоротити дефіцит кадрів у школах

Інтеграція вчителів ВПО здатна скоротити «колосальний дефіцит» кадрів у школах, — Лісовий

Залучення вчителів ВПО до шкіл

Як замінити вихователів, які йдуть у відпустку

Наразі в Україні — значна нестача педагогічних працівник у школах. Саме тому міністр освіти і науки Оксен Лісовий розповів, як можна скоротити дефіцит.

На його думку, дефіцит можна скоротити шляхом залучення вчителів з числа внутрішньо переміщених осіб. Про це очільник МОН Оксен Лісовий заявив під час брифінгу на Миколаївщині.

«Дефіцит учителів в Україні є колосальним, зокрема, математики, англійської мови, інформатики тощо. Допомогти вирішити цю проблему можна шляхом інтеграції педагогів з числа внутрішньо переміщених осіб», — зауважив керівник освітнього відомства.

За його словами, нині розробляється спеціальний окремий ресурс зі службою зайнятості для вчителів ВПО, бо є регіони, де готові надавати їм житло, платити підвищену зарплату, аби, лишень, вони приїздили працювати.

Також Оксен Лісовий виділив приклад Миколаївщини, де вже залучають ВПО з тимчасово окупованих територій, аби компенсувати дефіцит кадрів.

«Хочу зазначити, що Миколаївщина активно інтегрує вчителів, внутрішньо переміщених з Донецької, Херсонської областей. Це правильна політика, бо педагоги повинні працювати в тих регіонах, де вони проживають, і не втрачати свої професійні навички», — акцентував міністр освіти і науки України.  

За інформацією Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14266

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32474

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251465

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді