Заклади освіти мають встановити сонячну генерацію

Закладам освіти доручили встановити сонячну генерацію

Сонячні панелі на будівлі школи

Експертиза цінності документів: як провести

Міністерство освіти і науки України доручило закладам освіти встановити об’єкти сонячної (вітрової) генерації. При цьому зробити це максимально швидко.

Таку інформацію зазначено в листі міністра освіти і науки Оксена Лісового, який скерували очільникам керівників закладів освіти всіх рівнів, форм власності та сфер управління.

Окрім об'єктів сонячної та вітрової генерації керівники закладів освіти мають придбати та встановити устаткування зберігання енергії, забезпечивши безперебійну діяльність закладів освіти.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Ця ініціатива пов'язана із рішеннями керівництва держави щодо забезпечення стабілізації роботи об'єднаної енергетичної системи.

До 15 липня 2024 року заклади освіти повинні провести інформаційну кампанію серед персоналу, студентів та учнів стосовно підвищення енергоефективності та енергозбереження.

Крім того, керівники закладів освіти мають стимулювати встановлення населенням сонячних електростанцій та установок зберігання енергії.

Найближчим часом заклади освіти мають поінформувати МОН про виконану роботу.

За матеріалами Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді