Коли розпочнеться навчальний рік 2024/2025 у школах України?

У яких містах України новий навчальний рік у школах стартує вже у серпні

Початок навчального року 2024/25 у школах України

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Навчальний рік 2024/2025 у частині шкіл може розпочатися раніше, ніж 1 вересня. Тоді школярі повернуться на навчання вже у серпні.

Рішення про зміну дати початку нового навчального року можуть ухвалювати на місцях.

Насамперед таке рішення про зміщення дати початку навчального року загалом продиктоване важкою енергетичною ситуацією в Україні через обстріли росії і, як наслідок, бажанням заощадити світло і тепло.

Як зауважив міністр освіти і науки Оксен Лісовий, відомство не рекомендуватиме школам розпочинати новий 2024/2025 навчальний рік раніше. Проте в школах, де немає позмінного навчання, можуть змістити початок уроків на 10:00.

Однак Міністерство освіти і науки може лише рекомендувати – остаточне рішення ухвалює КМУ. Не всі школи готові розпочинати навчальний рік у серпні.

Початок навчального року в різних містах України:

У Львові новий навчальний рік у школах розпочнеться раніше – 19 серпня. Відповідне рішення ухвалив Штаб підготовки міста до зими, аби гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік. Як зауважив мер Андрій Садовий, через надзвичайно складну ситуацію з електроенергією у місті готуються до різних сценаріїв.

Рішення про те, коли стартує новий навчальний рік у школах Чернівців, ухвалюватимуть педагогічні ради закладів освіти. Наразі не відомо, чи учні сядуть за парти вже у серпні. За словами заступниці начальника управління освіти Чернівецької міськради Олени Онофрей, навчання у школах може стартувати вже 19 серпня, якщо буде відповідне розпорядження.

У школах Івано-Франківська не розпочинатимуть навчання у серпні. Навчальний рік стартує 1 вересня. Таку інформацію розповіла очільниця департаменту освіти і науки Івано-Франківської міськради Вікторія Дротянко. Повідомлення про початок навчання у школах міста у серпні є неправдивою.

У Черкасах навчальний рік 2024/25 у школах також стартує 1 вересня. Однак можливі й зміни у графіку. Заступниця міського голови Анастасія Чубіна зазначила, що через кризу з електропостачанням у нашій державі у їхньому місті обговорюють різні варіанти організації наступного навчального року.

У Хмельницькому поки не ухвалили остаточного рішення щодо початку навчального року раніше. Традиційно школярі сядуть за парти 1 вересня, повідомила в.о. директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

За інформацією Освіта 24

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді