У Запоріжжі розпочато будівництво підземної школи

У Запоріжжі почали будівництво підземного закладу освіти

Процес будівництва підземної школи

Як навчити дітей дбати про свою безпеку

У Запоріжжі стартувало будівництво першої в місті підземної школи, яка стане частиною місцевого «Січового колегіуму». 

Таку інформацію зазначили в Запорізькій обласній державній адміністрації.

Роботи з будівництва закладу освіти розпочали півтора тижня тому. Підземна школа буде вже шостою укріпленою будівлею ЗЗСО в області, де зможуть навчатися школярі та школярки.

Передбачається, що збудоване укриття вміщатиме 500 учнів і учениць. А у випадку організації навчання у дві зміни, у підземній школі зможуть проводити уроки для тисячі дітей.

«Копаємо котлован, доходимо до відмітки 6,5 метрів під рівнем землі. Далі зробимо підбетонку, гідроізоляцію, після цього буде заливатися нижня плита», – розповів про деталі спорудження підземної школи головний інженер Максим Гайдай.

Як зауважив голова Запорізької ОДА Іван Федоров, під час будівництва закладу освіти особливу увагу звертатимуть не лише на безпеку конструкції, а й на інтерактивність і «дизайн, що надихатиме». Це має сприяти бажанню школярів більш охоче відвідувати школу.

За словами представників Запорізької ОДА, будівництво вдасться завершити в найкоротші терміни й підземна школа при «Січовому колегіумі» буде готова прийняти учнів уже наступного навчального року.

Загалом місцева влада планує у 2024-2025 році створити можливість для 50 тисяч учнів і учениць навчатися офлайн.

Джерело: Запорізька ОДА

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця.
86581

Як впровадити інклюзію у закладі освіти

Посібник «Впроваджуємо інклюзію в закладі освіти» для керівників закладів освіти та педагогів опублікували в Державній службі якості освіти. Він має допомогти освітянам у творенні якісного інклюзивного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами.
4037

Атестація педагогів: що нового

Як цьогоріч провести атестацію педагогів, якими нормативними документами керуватися та що врахувати – поради у статті
167943

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді