МОН долучилося до наради щодо проміжних результатів реформи шкільного харчування

МОН узяло участь в обговоренні реформи шкільного харчування під головуванням Олени Зеленської

Результати реформи шкільного харчування

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

14 червня відбулася селекторна нарада щодо проміжних результатів реформування системи шкільного харчування в Україні під керівництвом першої леді Олени Зеленської.

Одним із основних питань наради було обговорення стану впровадження комплексних програм Стратегії реформування системи шкільного харчування до 2027 року. Зокрема, розроблення комплексних регіональних програм було зумовлено необхідністю планування та розвитку наступних етапів реформи системи шкільного харчування, яка з квітня 2024 року завдяки каскадному методу поступово переходить до реалізації в регіони України.

Зі свого боку міністр освіти і науки Оксен Лісовий розповів про використання державної субвенції на облаштування харчоблоків у школах та створення кулінарних хабів для підвищення кваліфікації шкільних кухарів.

Окрім того, керівник Команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк представив дорожню карту для успішної реалізації обласних програм на регіональному рівні відповідно до всіх цілей Стратегії реформи шкільного харчування, ухваленої урядом у 2023 році. 

Серед основних завдань — удосконалення системи закупівель і поліпшення якості харчування, модернізація харчової інфраструктури, підвищення кваліфікації кухарів, формування навичок та культури здорового харчування в учнів. 

Також керівники Київської та Одеської обласних військових адміністрацій розповіли про досвід впровадження Стратегії шкільного харчування.

Нагадаємо, що впровадження реформи відбувається за ініціативи Олени Зеленської. Та є результатом тісної співпраці МОН, Офісу Президента, обласних військових адміністрацій, Команди реформи шкільного харчування та Національної асоціації громадського харчування.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді