Залучайте учнів до конкурсу для підтримки дітей на тимчасово окупованих територіях

Розпочато конкурс «Я тебе чую» для формування емпатії до дітей на окупованих територіях

Підтримка дітей на тимчасово окупованих територіях

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Міністерство освіти і науки України спільно з «Центром громадянської просвіти «Альменда» проводять Всеукраїнський конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації».

Метою цього конкурсу є формування в суспільстві розуміння та співпереживання до реалій життя дітей на тимчасово окупованих територіях.

До участі запрошуються учні 8 – 11 класів закладів загальної, професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Їм пропонується написати есе у формі листа до ровесників із ТОТ із розумінням їхнього становища та словами підтримки.

Для того щоб написати есе організатори рекомендують ознайомитися із матеріалами про реалії життя дітей в окупації. Учасники, які пройдуть відбірковий етап отримають Дипломи Лауреатів та учасників Конкурсу в електронному форматі. Кращі роботи будуть рекомендовані для публікації.

Усі бажаючі взяти учать у конкурсі можуть надсилати свої роботи до 31 липня. Результати оголосять до 1 вересня, а переможці отримають цінні призи.

Детальніше ознайомитися з правилами конкурсу можна за посиланням

Форма для реєстрації — тут.

Цей конкурс важливий для підтримки психологічного стану дітей, які зараз перебувають під окупацією. Листи однолітків допоможуть їм усвідомити, що про них пам'ятають і чекають вдома.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Підготовка до засідання педагогічної ради школи

Засідання педагогічної ради — важлива складова роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо її функції та особливості підготовки до засідань
43150

Відпустки – 2024: особливості надання

З 2022 року було введено норми щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану. Це стосувалося і відпусток. 2024 рік вніс свої корективи. Що залишилося сталим, а що зазнало змін – розбираємося у статті
143673

З чого починати цивільний захист у закладі освіти

Все частіше об’єктами уражень ворога стає цивільне населення. Убезпечити найвразливішу категорію – наших дітей – від ракетних атак, зберегти їх життя – ось найважливіше завдання педагогів. Що повинен робити кожен учасник освітнього процесу, хто керує цивільним захистом у навчальному закладі і як організувати цей процес – читаймо далі
86678

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
47077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді