В Україні з’явилася інтерактивна мапа за актуальними форматами навчання закладів освіти

В Україні створили мапу шкіл за формами навчання

Мапа про формати навчання закладів освіти

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

В Україні створили інтерактивну мапу шкіл, з допомогою якої можна з’ясувати кількість закладів освіти в кожному регіоні, які працюють очно, дистанційно та за змішаною формою навчання.

Детальніше ознайомитися з мапою форм навчання українських шкіл можна за посиланням

Як повідомили в Інституті освітньої аналітики, через воєнні дії та регулярні ракетні обстріли з боку росії понад 25% дітей, які нині перебувають в Україні, позбавлені можливості повноцінно навчатися. Переважно це учні з Харківщини, Донеччини, Запоріжжя, Херсонщини та Миколаївщини.

Станом на квітень 2024 року:

  • 628 489 дітей в Україні навчалися дистанційно,
  • 298 833 — у змішаному форматі;
  • 2 727 483 дитини — очно.

Проте школярі, які відвідують офлайн-школи, часто позбавлені можливості навчатися під час повітряних тривог, адже укриття закладів освіти переважно розраховані лише на те, щоб вмістити дітей, а не проводити там уроки.

Зауважимо, що на інтерактивній мапі показані школи, які знаходяться на підконтрольній Україні території (одна точка — одна школа):

  • зеленим кольором відмічені ті заклади освіти, як працюють очно;
  • синім — за змішаною формою;
  • червоним — дистанційно.

Користувачі й користувачки можуть наблизити мапу, покрутивши коліщатко миші й утримуючи control (Windows) або command (Mac), і перемикатися між шарами, використовуючи кнопки над мапою.

Як наголошують автори проєкту, з безпекових міркувань, на мапі не позначені назви шкіл, а також інформація про заклади освіти на тимчасово окупованих територіях.

За інформацією Texty

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Відпустки – 2024: особливості надання

З 2022 року було введено норми щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану. Це стосувалося і відпусток. 2024 рік вніс свої корективи. Що залишилося сталим, а що зазнало змін – розбираємося у статті
142213

З чого починати цивільний захист у закладі освіти

Все частіше об’єктами уражень ворога стає цивільне населення. Убезпечити найвразливішу категорію – наших дітей – від ракетних атак, зберегти їх життя – ось найважливіше завдання педагогів. Що повинен робити кожен учасник освітнього процесу, хто керує цивільним захистом у навчальному закладі і як організувати цей процес – читаймо далі
86412

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46957

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді