В Україні з’явилася інтерактивна мапа за актуальними форматами навчання закладів освіти

В Україні створили мапу шкіл за формами навчання

Мапа про формати навчання закладів освіти

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

В Україні створили інтерактивну мапу шкіл, з допомогою якої можна з’ясувати кількість закладів освіти в кожному регіоні, які працюють очно, дистанційно та за змішаною формою навчання.

Детальніше ознайомитися з мапою форм навчання українських шкіл можна за посиланням

Як повідомили в Інституті освітньої аналітики, через воєнні дії та регулярні ракетні обстріли з боку росії понад 25% дітей, які нині перебувають в Україні, позбавлені можливості повноцінно навчатися. Переважно це учні з Харківщини, Донеччини, Запоріжжя, Херсонщини та Миколаївщини.

Станом на квітень 2024 року:

  • 628 489 дітей в Україні навчалися дистанційно,
  • 298 833 — у змішаному форматі;
  • 2 727 483 дитини — очно.

Проте школярі, які відвідують офлайн-школи, часто позбавлені можливості навчатися під час повітряних тривог, адже укриття закладів освіти переважно розраховані лише на те, щоб вмістити дітей, а не проводити там уроки.

Зауважимо, що на інтерактивній мапі показані школи, які знаходяться на підконтрольній Україні території (одна точка — одна школа):

  • зеленим кольором відмічені ті заклади освіти, як працюють очно;
  • синім — за змішаною формою;
  • червоним — дистанційно.

Користувачі й користувачки можуть наблизити мапу, покрутивши коліщатко миші й утримуючи control (Windows) або command (Mac), і перемикатися між шарами, використовуючи кнопки над мапою.

Як наголошують автори проєкту, з безпекових міркувань, на мапі не позначені назви шкіл, а також інформація про заклади освіти на тимчасово окупованих територіях.

За інформацією Texty

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Підготовка до засідання педагогічної ради школи

Засідання педагогічної ради — важлива складова роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо її функції та особливості підготовки до засідань
43145

Відпустки – 2024: особливості надання

З 2022 року було введено норми щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану. Це стосувалося і відпусток. 2024 рік вніс свої корективи. Що залишилося сталим, а що зазнало змін – розбираємося у статті
143617

З чого починати цивільний захист у закладі освіти

Все частіше об’єктами уражень ворога стає цивільне населення. Убезпечити найвразливішу категорію – наших дітей – від ракетних атак, зберегти їх життя – ось найважливіше завдання педагогів. Що повинен робити кожен учасник освітнього процесу, хто керує цивільним захистом у навчальному закладі і як організувати цей процес – читаймо далі
86666

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
47072

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді