Що в рекомендаціях з використання ШІ в закладах освіти

МОН та Мінцифри завершили роботу з розроблення інструктивно-методичних рекомендацій щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту в закладах загальної середньої освіти.

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Рекомендації сформовали на основі актуальних міжнародних практик.

«Штучний інтелект може дещо спростити та поліпшити роботу вчителів. Наприклад, створювати презентації та допомагати формувати індивідуальні освітні траєкторії для кожного учня. Цим документом ми пояснюємо, як перетворити штучний інтелект на власного помічника. Реалізація рекомендацій допоможе трансформувати українську освіту та зробити її більш інноваційною», — зазначив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Застосування ШІ має бути на благо учнів і вчителів, поліпшувати практику викладання та навчальний досвід учнів, гарантувати їм розвиток навичок для майбутнього в етичних межах. А вчителям це дасть можливість отримати користь від підвищення ефективності для розроблення інноваційних методів викладання.

Рекомендації щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту будуть опубліковані на початку 2024/2025 навчального року. 

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інтерактивні методи навчання

У чому полягає інтерактивне навчання та які методи використовувати в роботі з дошкільниками, учнями й педагогами. Принципи, завдання, класифікації, приклади
198616

Ігри з дітьми на відпочинку

Нові ігри з конструктором, доміно, кубиками, у які цікаво грати дітям і дорослим. Консультація для батьків дошкільників
6255

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді