Українські школи у прифронтових районах отримали гаджети для навчання

Україна отримала ще 900 девайсів для сільських шкіл у прифронтових районах

Девайси для школярів сільських шкіл

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

Незважаючи на військові дії в Україні, у сфері освіти активно триває розбудова потенціалу цифрової школи.

Таким чином реалізується проєкт «Надання цифрових інструментів для подолання відставання у навчанні, соціально-емоційного розвитку та оцінки стану психічного здоров'я для найбільш вразливих 35 тисяч дітей у сільській місцевості» за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України, БО «100% життя» та ГО «Українська посмішка». 

Зокрема проєкт має поліпшити навчальний процес і підтримати психоемоційне здоров'я молодших школярів у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській і Херсонській областях. Для цього класи в цих регіонах забезпечують гаджетами з унікальним контентом еKidz.

Нещодавно Україна отримала 900 девайсів із eKidz для розвитку основних навичок читання та вивчення української мови. Найближчим часом їх доставлять до 6 регіонів. Перші 80+ ноутбуків отримали 9 сільських шкіл прифронтових громад Запоріжжя. 18 шкіл Дніпропетровської області вже отримали 182 планшети.

Відповідну ініціативу проводять у межах роботи Коаліції девайсів — об'єднання організацій, бізнесу, урядів і меценатів, — що забезпечуватиме пристроями для онлайн-навчання українських учнів і вчителів. Коаліцію розпочато в Великій Британії за участю Фундації Олени Зеленської, МОН і Мінцифри.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4947

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10380

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді