Як зареєструватися на НМТ-2024 за допомогою застосунку Дія?

Інструкція від МОН щодо реєстрації на НМТ-2024 за допомогою мобільного застосунку Дія

Реєстрація на НМТ-2024 через Дію

Формувальне оцінювання: способи та інструменти залучення учнів

Для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) під час створення персонального кабінету абітурієнти можуть скористатися мобільним застосунком Дія для автоматичного заповнення паспортних даних. Для цього необхідно мати ID-картку або закордонний паспорт у Дії.

Насамперед під час реєстрації на НМТ потрібно створити персональний кабінет за допомогою спеціального сервісу на сайті УЦОЯО. Однак віднині вступники можуть створити персональний кабінет швидше і зручніше за допомогою Дії. 

Для цього потрібно надіслати копію цифрового паспорта через Дію — так персональні дані, необхідні для реєстрації, будуть завантажені до сервісу реєстрації автоматично. Тобто не треба буде вручну вводити інформацію про себе та додатково завантажувати копії паспорта та картки платника податків.

Детальний алгоритм реєстрації:

Крок 1: Зайшовши на сторінку спеціального сервісу «Реєстрація для участі в НМТ» та ознайомившись із запропонованим документами, вам потрібно натиснути на кнопку «Розпочати реєстрацію».

Крок 2: Виберіть опцію «Створити за допомогою Дії».

Крок 3: Натисніть на QR-код або відскануйте його камерою смартфона, на якому встановлена Дія та підтвердіть відправлення копії паспорта Дія.Підписом.

Крок 4: У сервісі реєстрації заповніть коротку стандартну форму, у якій важливо зазначити такі дані:

  • контактну інформацію;
  • обрати категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років»;
  • зазначити навчальний предмет на вибір серед запропонованого переліку;
  • вибрати населений пункт в Україні, де плануєте перебувати в дні проведення іспиту, чи населений пункт за кордоном, де бажаєте складати НМТ;
  • завантажити копію документа про освіту (якщо ви випускник 2024 року — завантажити довідку з місця навчання, якщо закінчили школу в попередні роки — копію атестата чи свідоцтва про повну загальну середню освіту);
  • після проходження вищезазначених кроків обов’язково треба натиснути кнопку «Надіслати на обробку», щоб дані пішли на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Зауважимо, що персональний кабінет учасника є важливим інструментом зв'язку з регіональним центром оцінювання якості освіти. У персональному кабінеті пізніше випускники отримають повідомлення про успішну реєстрацію.

Окрім того, тепер для входу в персональний кабінет можна використовувати Дія.Підпис. Для цього перейдіть на сторінку персонального кабінету, оберіть варіант «Вхід за допомогою застосунку Дія», натисніть на QR-код або скануєте його камерою смартфона, на якому є Дія та пройдіть перевірку за фото.

Важливо, що реєстрація для участі НМТ розпочалася 14 березня 2024 року та триватиме до 11 квітня включно.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді