НМТ на Львівщині може проходити в укриттях

Які варіанти проведення тестування розглядають на Львівщині для НМТ-2024

Проведення НМТ-2024 в укриттях

Атестаційні листи: алгоритм роботи

На Львівщині у 2024 році національний мультипредметний тест (НМТ) планують провести одразу в укриттях.

Таку інформацію зазначили ЗМІ з посиланням на Олега Паску, директора департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації.

Відповідне рішення мотивоване тим, що в разі повітряної тривоги учні змушені переривати проходження тесту і спускатися в укриття. Якщо ж тривога триває понад визначену норму часу, то тестування взагалі змушені переносити на інші дні.

«Це накладає негативний відбиток на результати тестування. Учні хвилюються. Тому ми поставили перед собою амбітне завдання: зробити все, щоб цього року національний мультипредметний тест учні Львівщини складали в укриттях. Це дозволить учасникам спокійно почати й завершити тестування», — акцентував посадовець.

Зокрема, до підготовки проведення НМТ долучилося місто, заклади вищої освіти, коледжі, школи, громади. Серед вимог до укриттів: чисте приміщення з хорошою вентиляцією та дротовий інтернет, оскільки через велике навантаження Wі-Fі може не впоратися.

Зауважимо, що реєстрація для проходження НМТ-2024 стартує 14 березня та триватиме до 11 квітня включно. Основна сесія НМТ відбуватиметься з 14 травня до 25 червня.

Джерело: Суспільне

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4923

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді