Студенти проходитимуть базову військову підготовку

В Україні планують запровадити військову підготовку для студентів

Військова підготовка в закладах вищої освіти

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

В Україні можуть запровадити військову підготовку молоді. Це передбачає текст нового законопроєкту про мобілізацію.

Відповідний законопроєкт ухвалила Верховна Рада в першому читанні. Нардеп та член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів, хто її проходитиме у разі запровадження.

Як зазначається в документі, запроваджену базову військову підготовку для чоловіків віком від 18 до 25 років можна буде пройти в закладах вищої освіти. 

«Якщо людина навчається у ЗВО, то вона протягом 4 — 5 років навчання зможе самостійно обрати, коли пройти цю базову військову підготовку. Вона триватиме протягом п'яти місяців у мирний час і протягом трьох місяців у військовий час», — наголосив народний депутат Федір Веніславський.

Щодо чоловіків, які не навчатимуться у вишах або ж не здобувають послідовну освіту, також передбачать проходження базової військової служби на той самий термін.

Посадовець зокрема зазначив, що військову кафедру у закладах вищої освіти зарахують до базової військової підготовки.

За інформацією РБК-Україна  

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді