В Україні зменшиться кількість закладів вищої освіти

Вищих навчальних закладів в Україні стане менше, — Гришина

Зменшення кількості закладів вищої освіти

Формувальне оцінювання: способи та інструменти залучення учнів

В Україні забагато закладів вищої освіти і тих, хто видає диплом про вищу освіту. Станом на 2019 рік було встановлено близько півтори тисячі таких установ, і ця цифра є завеликою для України.

Таку інформацію зазначила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

«Ми вже багато років говоримо про те, що в Україні справді забагато закладів вищої освіти. Тому в останні роки поступово триває процес об'єднання університетів. Чекати ніколи, зараз війна, коштів не вистачає, як і дітей, тому потрібне якнайшвидше об'єднання ЗВО та інший погляд на інфраструктуру освіти», — зауважила посадовиця.

Однак вона наголосила, що під час процесу об’єднання закладів вищої освіти необхідно вести комунікацію із суспільством, ректорами та депутатами.

«Має бути зрозуміла та прозора стратегія, аби кожен знав, що відбувається і куди ми йдемо. Люди не мають із новин дізнаватися, що їх університет поданий на об’єднання. Це люди, зарплати, стрес — так робити не можна», — акцентувала Юлія Гришина.

Джерело: Новини.LIVE

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді