Розпочато конкурс для архітекторів щодо відбудови закладів освіти в Україні

Оголошено конкурс архітектурних проєктів для відбудови шкіл

Конкурс архітектурних проєктів шкіл

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

У Литві організували міжнародний архітектурний конкурс у межах проєкту «Школа майбутнього для України». Мета конкурсу — розробити адаптивний дизайн-проєкт для відбудови шкіл, який враховуватиме безпекові умови та орієнтуватиметься на потреби учнів. 

Три найкращі ідеї, обрані під час конкурсу, отримають винагороди розміром від 8 до 12 тисяч євро. Переможець також отримає шанс укласти контракт на суму 300 тисяч євро для розробки адаптивного дизайну школи, який можна швидко впровадити в різних регіонах України.

Особливістю цього проєкту є можливість безоплатного використання адаптивного дизайну всіма громадами. Це дозволить донорам прискорити фінансове забезпечення відбудови шкіл, а громадам — заощадити час і кошти.

Команда, що бажає взяти участь у конкурсі, повинна складатися щонайменше з двох архітекторів: один повинен мати право практикувати в Україні, а інший — за її межами.

Дізнатися детальну інформацію про конкурс і правила можна за посиланням.

Міжнародне журі, до складу якого входять видатні архітектори, такі як Карл Бакстранд, Хелена Сандман, Роландас Палекас, Віктор Зотов та Вікторія Блаженє, визначить переможців конкурсу. У складі журі також представлені експертка з освіти Анна Новосад, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (далі — Агентство відновлення) Мустафа Найєм та Артурас Жарновскіс, керівник програм «Co-create Future of Ukraine» Центрального агентства виконання проєктів (Central project management agency, CPVA), Литва.

Проєкт «Школа майбутнього для України» був ініційований урядом Литви в співпраці з Агентством відновлення за підтримки Міністерства освіти і науки України. Реалізацію проєкту та архітектурного конкурсу забезпечує CPVA у партнерстві з Асоціацією архітекторів Литви.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46384

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді