Як будуть зараховувати оцінки українським учням, що перебувають за кордоном

Міністр освіти розповів, як зараховуватимуть оцінки українським учням-біженцям

Зарахування оцінок за кордоном

Експертиза цінності документів: як провести

Українським школярам, як виїхали з країни через війну, після повернення на Батьківщину зарахують результати навчання у їхніх школах. Таким чином зарахують усі універсальні предмети.

Таку інформацію зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий. 

Зокрема він зауважив, що наразі українські школярі за кордоном можуть навчатися за так званим українознавчим компонентом.

Учні, що перебувають за кордоном, мають змогу до 6 годин на тиждень вивчати українську мову, історію та літературу, географію. З цих предметів їм виставлятимуть оцінки. Результати з інших предметів їм зарахують після повернення в Україну. 

«Методичні рекомендації щодо цього розроблені і поширені. Саме навчання запущене дистанційно в окремих школах», — акцентував очільник освітнього відомства.

За його словами, є проблема, що не в усіх країнах українці отримують цю інформацію. Тож Міносвіти почало комунікувати з міністерствами освіти інших країн щодо цього.

«Це посильне навантаження, і дублювати школу за кордоном в повному форматі українською школою дітям не треба», — наголосив Оксен Лісовий.

Окрім того, протягом останніх двох років батьки та учні мали різні сподівання щодо майбутнього, але в Україні їх дуже чекають. І поки діти навчаються за кордоном, це навчання має бути комфортним.

За матеріалами NV

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді