Закон дозволяє релігійним організаціям створювати навчальні заклади

Релігійні організації отримали право на заснування навчальних закладів.

Днями парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів» № 1447 (далі — Закон № 1447).

Відповідно до Закону № 1447, релігійні організації, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законодавством порядку, мають право на створення навчальних закладів (дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих), повідомляє прес-центр Релігійно-інформаційної служби України.

У Законі України «Про дошкільну освіту» частину шосту статті 11 пропонується викласти у такій редакції: «6. У дошкільному навчальному закладі незалежно від підпорядкування, типу і форми власності не допускаються створення і діяльність організаційних структур політичних партій та релігійних організацій. Дане положення не застосовується до дошкільних навчальних закладів, заснованих релігійними організаціями.»

Закон № 1447 набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через один місяць з дня, наступного за днем опублікування.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді