Закон дозволяє релігійним організаціям створювати навчальні заклади

Релігійні організації отримали право на заснування навчальних закладів.

Днями парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів» № 1447 (далі — Закон № 1447).

Відповідно до Закону № 1447, релігійні організації, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законодавством порядку, мають право на створення навчальних закладів (дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих), повідомляє прес-центр Релігійно-інформаційної служби України.

У Законі України «Про дошкільну освіту» частину шосту статті 11 пропонується викласти у такій редакції: «6. У дошкільному навчальному закладі незалежно від підпорядкування, типу і форми власності не допускаються створення і діяльність організаційних структур політичних партій та релігійних організацій. Дане положення не застосовується до дошкільних навчальних закладів, заснованих релігійними організаціями.»

Закон № 1447 набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через один місяць з дня, наступного за днем опублікування.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді