Зарплата українського вчителя є найнижчою

Державна служба статистики України повідомила, що професія вчителя є найменш оплачуваною в Україні. Дізнайтеся, хто і скільки заробляє.

Найменшу зарплату в нашій країні отримують освітяни, лікарі і поштарі. Про це повідомила Державна служба статистики України (далі — ДССУ).

У березні показник середньої заробітної плати становив 3 863 грн., в квітні показник зріс на 3,5% і становить 3 998 грн.

За даними ДССУ, найвищі зарплати отримують працівники таких галузей: авіатранспортної (18 011 грн.), фінансової й страхової діяльності (9 676 грн.), інформації й телекомунікацій (7 085 грн.).

Працівники промисловості (4 636 грн), торгівлі та ремонту автотранспортних засобів (4 535 грн.), як повідомляє ДССУ, отримали зарплати вищі за середні.

Найменше платять у таких галузях:

  • освітній (2 795 грн.)
  • охорони здоров'я (2 536 грн.)
  • поштової та кур'єрської діяльності (2 130 грн.)
  • культурно-просвітницької діяльності — бібліотеки, архіви, музеї  та інші заклади культури (2694 грн).

ДССУ  також повідомляє, що індекс реальної заробітної плати у квітні становив 90,8%, що означає зниження купівельної спроможності українців на 9,2%. У січні-квітні 2015 року порівняно з аналогічним періодом минулого року реальна заробітна плата скоротилася на 22,5%.

Нагадаємо, інфляція в Україні у квітні 2015 року, без урахування окупованого Криму і Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції, порівняно з березнем зросла до 14% із 10,8%, які були зафіксовані місяцем раніше.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді