Як змінилося робоче навантаження вчителів у період війни?

44% вчителів відзначають збільшення робочого навантаження — результати дослідження savED

Зміни робочого навантаження вчителів

Атестаційні листи: алгоритм роботи

Благодійний фонд savED протягом 2022-2023 навчального року провів дослідження «Війна та освіта. Два роки повномасштабного вторгнення». 10 лютого 2024 організація оприлюднила результати моніторингу.

До опитування долучилися 1141 педагог, 146 представників громад та 64 представники органів місцевого самоврядування зі 120 шкіл України. Вчителів запитували, як змінилися їхні виклики та робоче навантаження у порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення.

Відповідно до результатів опитування:

  • 44% вчителів і 46% представників адміністрацій розповіли, що робоче навантаження зросло;
  • 44 та 48% відповідно зазначили, що нічого не змінилося;
  • натомість 12% вчителів і 5% представників адміністрації озвучили, що зараз роботи поменшало.

«Найімовірніше, це ті школи, які постраждали від обстрілів та зараз функціонують в онлайн-форматі, де зменшилася кількість паперової роботи», — зауважила директорка Благодійного фонду savED Оленка Северенчук.

Основними чинниками збільшення навантаження було названо збільшення часу на підготовку до уроків у змішаному та дистанційному форматах, необхідність виділяти час на психоемоційну підтримку учнів та налаштування їх на навчальний процес. Зокрема додаткове навантаження виникає через безпекові виклики. Водночас вчителі акцентували на зниженні власної продуктивності через психоемоційний стан.

На запитання, якої підтримки та допомоги потребують найбільше, 75% вчителів і 83% представників адміністрацій зазначили підвищення заробітної плати.

Окрім того, 43% вчителів потребують технічної підтримки, а на думку адміністрації, така підтримка необхідна для 65% педагогів. За словами Оленки Северенчук, це вказує, що отримання техніки та гаджетів залишається актуальним питанням для шкіл.

Потребу у методичній підтримці відчувають 17% педагогів і 29% представників адміністрації.

Також вчителі наголосили, що потребують психологічної підтримки:

  • для 41% освітян ключовим джерелом такої підтримки є рідні, близькі та друзі;
  • 30% можуть звернутися до психолога у своєму закладі освіти;
  • 7% отримують допомогу в безплатних психологів.
  • 5% мають постійні зустрічі з психологами, психотерапевтами, до яких звертаються особисто;
  • 37% озвучили, що психологічної підтримки не потребують.

За матеріалами НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4951

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10392

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді