Відеоуроки для школярів щодо протидії дезінформації

Для школярів доступні відеоуроки з протидії дезінформації

Протидія дезінформації серед учнів

Формувальне оцінювання: способи та інструменти залучення учнів

У мережі опублікували дев’ять відеоматеріалів медіапродукту «Уроки з Гордєєвим». Організатором є благодійна організація «Смарт Ангел», яка розробляла серії у межах проєкту «Всеохопна інформаційно-просвітницька кампанія з протидії дезінформації».

Автори відеороликів хотіли звернутися до школярів і пояснити, як працює дезінформація і чим вона небезпечна, сприяти розвитку критичного мислення.

Головним героєм сюжетів став Єгор Гордєєв — фахівець у галузі журналістики та медіа. У межах уроків він провів низку офлайн-зустрічей зі старшокласниками, де в легкій і доступній формі діалогу школярі вчилися розпізнавати дезінформацію і протистояти їй.

Під час перегляду уроків, можна дізнатися про те, що таке фотофейки і якими вони бувають, чим небезпечні діпфейки, як розпізнати ботів, протидіяти дезінформації та що робити, якщо ви стали жертвою кібербулінгу.

Відеоролики доступні за посиланням.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4928

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10333

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді