Президент дав коментар щодо навчання онлайн

Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання під час війни

Зеленський прокоментував навчання онлайн

Як організувати укриття працівників та учнів у захисних спорудах

Володимир Зеленський у відповідь на петицію пояснив, що державну політику у сфері освіти визначає парламент і Кабмін. Тож президент звернувся з проханням до Дениса Шмигаля щодо реагування на відповідні пропозиції петиції.

Безпосередньо відповіді президента України були опубліковані в середині липня.

Таким чином, Зеленський повідомив, що державну політику у сфері освіти визначає Верховна Рада України, а реалізовує Кабмін, центральний орган виконавчої влади у сфері освіти та науки, інші центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Окрім того, суб’єкти освітньої діяльності мають право самостійно, незалежно та відповідально ухвалювати рішення щодо академічних, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань, що провадяться в порядку та межах, визначених законом.

Зокрема, президент нагадав, що відповідно до постанови Кабміну від 24 червня, обласні та Київська міська військова адміністрації разом із керівниками навчальних закладів організовують початок навчального року в залежності від безпекової ситуації в регіоні.

А також Володимир Зеленський звернувся до прем’єра-міністра Дениса Шмигаля з наступними проханнями:

  • опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції;
  • поінформувати про результати розгляду автора звернення.

Варто нагадати, що 8 червня на сайті Офісу Президента опублікували петицію, щоб заборонити очне навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану і військових дій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14279

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32489

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251935

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді