В укриттях закладів освіти можуть перебувати лише учасники освітнього процесу

Укриття закладів освіти під час освітнього процесу за очною формою доступні тільки для учасників освітнього процесу — постанова КМУ

Доступ до укриттів закладів освіти

Контроль за системою НАССР: чотири кроки

Внесено зміни до Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, виключення таких споруд із фонду та ведення його обліку.

Відповідні зміни затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2023 р. № 1331 «Деякі питання ведення обліку об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту».

Саме тому тепер доступ до укриттів матимуть лише учасники освітнього процесу. 

Згідно з Порядком, укриття закладів освіти під час здійснення освітнього процесу за очною формою здобуття освіти доступні тільки для учасників освітнього процесу.

Водночас місця розміщення укриттів повинні бути швидко доступними для населення з найвіддаленішого місця їх розташування з урахуванням радіуса пішохідної доступності до укриттів, який приймається не більше ніж:

  • 300 метрів — для багатоповерхової забудови, забудови підвищеної поверховості та висотної забудови, а також для суб’єктів господарювання, віднесених до відповідних категорій цивільного захисту;
  • 500 метрів — для середньоповерхової та малоповерхової забудови. 

Зокрема зазначено, що всі сховища, протирадіаційні укриття, споруди подвійного призначення та найпростіші укриття, розташовані на території України, підлягають обліку, незалежно від форми власності. Тобто заклади освіти не ведуть облік укриттів, його здійснюють засновники.

Окрім того, до оновленого Порядку було додано пункт 23-1, який визначає, що особа може подати відгуки та пропозиції щодо стану та функціонування укриттів засобами Порталу Дія, зокрема через мобільний додаток Дія. Це зроблено для того, щоб міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування могли вжити відповідні заходи в межах повноважень. Також кожен може оцінити в Дії стан укриттів.

Джерело: Освітній омбудсмен

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46385

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді