Тренди, які вплинуть на освітні реформи в 2024 році

Нові освітні тренди за версією Global Teacher Prize Ukraine

Тренди освітнього процесу в 2024 році

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

Минулий рік став справжнім випробуванням для української освіти, але він також вкотре підтвердив високий дух українських освітян, доводячи, що для них немає нічого неможливого.

Наші педагоги навіть у складних умовах обстрілів, блекаутів та психологічного напруження продовжували надавати якісну освіту дітям.

Зокрема, у 2023 році було багато пошуків нових рішень і гнучкості вчителів, які впроваджували нові методи та прийоми, забезпечуючи підтримку української освіти на високому рівні.

Щодо 2024 року, то провідні експерти прогнозують, що освіта у цей період стане більш інклюзивною, технологічною та розвиваючою.

У Global Teacher Prize Ukraine назвали наступні 5 трендів, які вплинуть на освітні реформи в 2024 році:

  • Персоналізоване навчання;
  • Впровадження ШІ;
  • Розвиток критичного мислення;
  • Підвищення кваліфікації вчителів;
  • Виховання завтрашніх лідерів.

Такі глобальні тенденції зможуть змінити підхід в організації навчального процесу, спрямовуючи фокус вчителів та батьків на розвиток критичного мислення, вирішення різних проблем та викликів, щоб бути успішними у сучасному світі.

За інформацією Global Teacher Prize Ukraine

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46384

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді