Створено Міжнародну коаліцію для повернення українських дітей

В Україні запрацювала Міжнародна коаліція за повернення українських дітей

Повернення депортованих дітей

Чи правильно оформлюєте додатки до наказів

Міжнародна коаліція за повернення українських дітей розпочала свою роботу, до неї долучилися 28 країн-учасниць. Керують цією коаліцію Україна та Канада. 

Під час засідання організації було презентовано рамковий документ, який визначає мандат, цілі, керівні принципи та напрями діяльності коаліції.

«Повернення вкрадених дітей є основою плану дій Bring Kids Back UA, який ініціював Президент України Володимир Зеленський. Це також є ключовим елементом пункту четвертого Української формули миру «Звільнення полонених і депортованих осіб», — зауважив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За інформацією пресслужби Офісу президента, серед основних завдань коаліції:

  • сприяння поверненню українських дітей;
  • виявлення місцеперебування незаконно депортованих і примусово переміщених дітей;
  • розроблення механізмів їхнього повернення та участь у відповідних дипломатичних переговорах;
  • питання підготовки та видачі документів для встановлення особи дітей і членів їхніх сімей, зокрема необхідних для переміщення через кордон і фізичного повернення дітей в Україну;
  • підтримка дітей після повернення, сприяння возз’єднанню із рідними або розміщенню в сімейних формах виховання, надання реабілітаційної допомоги;
  • забезпечення доступу до правосуддя для дітей — жертв і свідків злочинів, притягнення винних до юридичної відповідальності.

«Я дуже рада, що Канада разом з Україною запускає Міжнародну коаліцію за повернення українських дітей. Наша мета полягає в тому, щоби переконатися, що ми захищаємо кожну дитину. Ми допоможемо Україні працювати з багатьма країнами з коаліції, включно з державами Глобального Півдня. Залучатимемо для цього країни-партнери, експертів, громадянське суспільство», — акцентувала міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Джерело: Офіс президента

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4923

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді