Міністерство дало роз'яснення, як працюватимуть школи під час тривоги

У Міносвіти опублікували роз’яснення щодо роботи закладів освіти під час тривоги та відповідальності за безпеку

МОН опублікувало рекомендації щодо роботи шкіл під час повітряної тривоги

Як організувати укриття працівників та учнів у захисних спорудах

У Міністерстві освіти та науки сформували рекомендації щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року відповідно до закріплених норм.

Згідно з рекомендаціями МОН, в школах зобов'язані переривати освітній процес у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення.

Таким чином, під час включення сигналу тривоги всі учасники освітнього процесу повинні будуть організовано прослідувати до захисних споруд та перебувати в них до завершення тривоги.

Окрім того, в освітньому відомстві зауважили, що навчання може завершуватися в укритті, а після відбою тривоги учасники можуть повернутися до приміщення закладу освіти та продовжити процес навчання з урахуванням необхідного корегування.

Варто зазначити, що персональна відповідальність за організацію безпечних умов для здобувачів освіти та всіх працівників покладена на керівників закладів освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді