Проект «Школяр-програміст» стартує у ЗНЗ

У деяких українських школах створюватимуть спеціалізовані класи з поглибленим вивченням програмування.

Днями на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіли про експериментальний курс «Школяр-програміст», який стартує в деяких школах Києва, Львова, Одеси та Івано-Франківська.

«Ми плануємо запустити інтенсивні курси програмування на базі 10-11-х класів. Щотижня упродовж чотирьох годин школярі вивчатимуть базове програмування та основи розробок програмних додатків на базі Google Android», — зазначив Сергій Іщеряков, засновник проекту «Школяр-програміст».

За задумом авторів проекту, на базі низки шкіл буде створено спеціалізовані класи із поглибленим вивченням програмування. Учасниками проекту будуть учні 10-11-х класів. Відбір до таких класів здійснюватиметься на конкурсних засадах після 9-го класу.

Школярі, які успішно пройдуть курс, отримуватимуть кваліфікаційні сертифікати на базі однієї з найбільших американських корпорацій розробників програмного забезпечення Oracle.

За словами директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Юрія Кононенка, участь у програмі буде безоплатною.

«У майбутньому плануємо збільшити кількість випускників-програмістів з кількох тисяч до 30 тисяч на рік», — розповів народний депутат України Юрій Дерев'яненко, який є промоутером проекту.

У межах проекту навчатимуть як учнів, так і педагогів, аби ті були здатні вчити школярів відповідно до вимог проекту.

Інформацію щодо шкіл-учасників проекту, а також про вимоги до тих, хто прагне вступити до таких класів програмування, незабаром оприлюднять на сайті МОН України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді