Проект «Школяр-програміст» стартує у ЗНЗ

У деяких українських школах створюватимуть спеціалізовані класи з поглибленим вивченням програмування.

Днями на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіли про експериментальний курс «Школяр-програміст», який стартує в деяких школах Києва, Львова, Одеси та Івано-Франківська.

«Ми плануємо запустити інтенсивні курси програмування на базі 10-11-х класів. Щотижня упродовж чотирьох годин школярі вивчатимуть базове програмування та основи розробок програмних додатків на базі Google Android», — зазначив Сергій Іщеряков, засновник проекту «Школяр-програміст».

За задумом авторів проекту, на базі низки шкіл буде створено спеціалізовані класи із поглибленим вивченням програмування. Учасниками проекту будуть учні 10-11-х класів. Відбір до таких класів здійснюватиметься на конкурсних засадах після 9-го класу.

Школярі, які успішно пройдуть курс, отримуватимуть кваліфікаційні сертифікати на базі однієї з найбільших американських корпорацій розробників програмного забезпечення Oracle.

За словами директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Юрія Кононенка, участь у програмі буде безоплатною.

«У майбутньому плануємо збільшити кількість випускників-програмістів з кількох тисяч до 30 тисяч на рік», — розповів народний депутат України Юрій Дерев'яненко, який є промоутером проекту.

У межах проекту навчатимуть як учнів, так і педагогів, аби ті були здатні вчити школярів відповідно до вимог проекту.

Інформацію щодо шкіл-учасників проекту, а також про вимоги до тих, хто прагне вступити до таких класів програмування, незабаром оприлюднять на сайті МОН України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді