Долучайтеся до громадського обговорення Положення про атестацію педагогічних працівників

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників

Положення про атестацію педагогічних працівників

Чи правильно оформлюєте додатки до наказів

Міністерство освіти і науки запрошує взяти участь у громадському обговоренні проєкту нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників. Цей проєкт має на меті поліпшення процедури атестації педагогічних працівників.

Оновлене Положення має удосконалити порядок проведення атестації педагогічних працівників, усунути суперечності, які існують у чинній редакції, та забезпечити право педагогічних працівників на проходження атестації, гарантоване законодавством України.

У проєкті визначено терміни:

  • відокремлений структурний підрозділ – відокремлений структурний підрозділ закладу вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти, утворений відповідно до нормативних вимог;
  • заклад освіти – заклади чи установи освіти, інші установи незалежно від підпорядкування, типу та форми власності, у тому числі відокремлені структурні підрозділи, фізичні особи-підприємці, що надають освітні послуги;
  • міжатестаційний період – проміжок часу між проходженням педагогічним працівником попередньої та наступної атестації, що становить, як правило,  5 років;
  • суб’єкт створення атестаційної комісії – заклади освіти, органи управління у сфері освіти різних рівнів, відокремлені структурні підрозділи, інші заклади та установи, які можуть створювати атестаційні комісії І – ІІІ рівнів.

Чи зобов’язані керівники закладів освіти подавати декларацію

До роботи над новою редакцією залучили директорат шкільної освіти та робочу групу з питань удосконалення порядку проведення атестації педагогічних працівників. Оновлений документ враховує положення чинної редакції, звернення педагогічних працівників, закладів освіти та громадських організацій.

Зауваження та пропозиції надсилайте до 12 лютого 2024 року в електронній формі за адресою: [email protected] або за адресою: 01135, м. Київ, просп. Берестейський, 10. Контактна особа для консультацій — Віталій Заритов, державний експерт експертної групи з нормативно-правового забезпечення в освіті директорату шкільної освіти (телефон: 481-32-78).

Інформацію про результати громадського обговорення опублікують на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України не пізніше ніж через два тижні після ухвалення рішення за результатами обговорення.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4923

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді