Місце постійного проживання залишили 43 тисячі вчителів

В Україні 43 тисячі учителів були вимушені переміститися зі своїх територій

В Україні близько 43 тисяч учителів покинули свої території

15 годин підвищення кваліфікації: як виконати

На території Україні 43 тисячі вчителів через війну були вимушені переміститися зі своїх територій.

Таку інформацію зазначають у звіті загальнонаціонального онлайн-опитування, що оприлюднено Міністерством освіти та науки.

Таким чином, станом на 31 травня 2022 року місцевими органами управління освітою обласного рівня було зафіксовано 43 тисячі вчителів, які були вимушені переміститися зі своїх територій.

Найвищі показники відпливу вчителів зафіксовані в Харківській (10 675 учителів), Запорізькій (4342 учителя) і Київській (3918 учителів) областях. Водночас близько 450 громад повідомили, що на їхній території є вчителі із числа внутрішньо переміщених осіб.

Окрім того, збір точних даних є проблематичним через те, що не всі педагогічні працівники після переміщення реєструються як переміщені особи або змінюють місце викладання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді