У плані відновлення України передбачено інвестиції в освіту

Особливу увагу буде приділено створенню необхідних умов для інноваторів і науковців

План відбудови України передбачає розвиток освітніх реформ

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Нещодавно відбулася Міжнародна конференція в швейцарському Лугано, під час якої прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України. Загальний обсяг програми відбудови наразі оцінюється в 750 млрд доларів.

Окремий розділ проєкту присвячено відновленню сфери освіти та науки.

Як повідомив очільник Міністерства освіти та науки Сергій Шкарлет, план відбудови передбачає продовження розпочатих реформ — реформа НУШ, розбудова мережі сучасних закладів освіти, реалізація стратегії розвитку вищої освіти, підготовка кваліфікованих фахівців тощо.

До того ж особливу увагу буде приділено створенню необхідних умов для інноваторів і науковців, що сприятиме розвитку інноваційної економіки країни.

«Завдяки підтримці ЄС на політичному, експертному та інституційному рівні, маємо можливість отримати допомогу як для забезпечення стійкості українських освіти та науки під час війни, так і відбудови в повоєнний період», — зауважив міністр освіти та науки.

Варто зазначити, що план відновлення враховує досвід європейських країн, а також пропонує використання принципів, підходів, інструментарію та практик Європейського Союзу.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді