Для закладів освіти підготувати паспорти безпеки

Навчальний процес має початись максимально комфортно для всіх учасників освітнього процесу

Заклади освіти отримуватимуть паспорти безпеки

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

В Україні створюватимуть паспорти безпеки для всіх закладів освіти.

Таку інформацію повідомив керівник Міністерства освіти та науки Сергій Шкарлет під час ефіру телемарафону про підготовку до нового навчального року.

Як він зазначив, наразі максимум зусиль спрямовано на організацію освітнього процесу в максимально комфортних умовах для усіх його учасників.

«Ми маємо забезпечити паспорт безпеки кожного закладу освіти. Маємо забезпечити покажчики руху до бомбосховища, плани евакуації, розрахунковий час заходу до бомбосховища, кожен з батьків має бути проінформований, у яких безпекових умовах має навчатись його дитина», — зауважив очільник МОН України.

Окрім того, він наголосив, що у разі, коли у сховищі не вистачатиме місця на всіх учасників освітнього процесу одночасно, школи мають застосовувати рекомендації щодо розділення навчання на декілька змін.

Більш того, школам рекомендують застосовувати змішане навчання.

«Є рекомендації стосовно змішаного навчання, де деякі дисципліни будуть вивчатись онлайн, а деякі дисципліни — офлайн, у тому числі застосовуючи змінність освітнього процесу», — акцентував керівник освітнього відомства.

⇒ Готуємо школу до нового навчального року

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді