Методичні рекомендації ДСНС з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024–2025 роки

Оприлюднили вказівки з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях

Методичні рекомендації ДСНС з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024–2025 роки

Експертиза цінності документів: як провести

На сайті Міністерства освіти і науки розмістили організаційно-методичні вказівки з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2024–2025 роки. Документ ухвалила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Одним із пріоритетних напрямів для України на 2024–2025 роки у сфері цивільного захисту є створення належних умов для навчання дітей дошкільного віку, учнів і студентів діям у надзвичайних ситуаціях.

У ДСНС також виокремили низку завдань на поточний та майбутні роки:

  • розвиток системи функціонального навчання керівного складу та фахівців у сфері цивільного захисту
  • проведення регіональних, місцевих і об’єктових командно-штабних, штабних та спеціальних навчань і тренувань з питань цивільного захисту
  • укріплення потенціалу територіальних громад щодо інформування населення про надзвичайні ситуації, у зоні яких або у зоні можливого ураження від яких може опинитися місце їх проживання
  • запобігання можливих ризиків і загроз здоров’ю та життю громадян
  • поширення у суспільстві основних засад культури безпеки
  • формування правильної соціальної позиції щодо власної безпеки й мотивації безпечної поведінки в різних сферах життєдіяльності.

Джерело: Міністерство освіти і науки України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи на літній оздоровчий період в ЗДО

Основне завдання в ЗДО — оздоровити дітей, створити простір для активного відпочинку та закріпити знання. Що потрібно врахувати, готуючи план роботи на літній оздоровчий період
87796

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1504

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4930

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді