Омбудсмен назвав перешкоди під час зарахування оцінок, отриманих за кордоном

Що перешкоджає зарахуванню оцінок, отриманих за кордоном, у школах України

Зарахування оцінок за кордоном

Експертиза цінності документів: як провести

Україна повинна максимально підтримувати зв'язок з дітьми-біженцями, які через війну виїхали за кордон. А також допомагати їм полегшити своє повернення до українських шкіл.

Таку інформацію зазначив освітній омбудсмен Сергій Горбачов. Зокрема, потрібно вирішити проблему узгодження освітніх систем за кордоном з українською.

За словами освітнього омбудсмена, в Україні немає напрацьованої системи зарахування оцінок, які діти отримали у закордонних школах.

«Наприклад, у нас є окремі предмети (фізика, хімія та біологія), які в закордонних школах об'єднані в один. Різні освітні програми у країнах перебування, різні предмети, оцінювання — це все перешкоджає зарахуванню оцінок, отриманих за кордоном, в українських закладах освіти», — зауважив Сергій Горбачов.

Водночас він акцентував, що ключовий фактор, який впливатиме на повернення дітей до українських шкіл, — перемога України у війні та безпека на наших територіях.

Зокрема, освітній омбудсмен наголосив, що чим довше триває війна, тим більше причин українці отримують, аби залишитися в інших країнах.

Джерело: Заборона

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді