Аудит готовності укриттів у закладах освіти

В закладах освіти буде проведений аудит щодо готовності засобів укриття.

Аудит готовності укриттів у закладах освіти

Таку інформацію повідоми міністр освіти Сергій Шкарлет, коментуючи організацію нового навчального року та безпеку учасників освітнього процесу.

«На нараді під головуванням прем’єр-міністра був присутній керівник ДСНС України, який отримав чітке завдання і сформулював головний меседж: ми маємо сьогодні у всіх закладах освіти провести аудит щодо готовності засобів укриття, приймання і гарантування безпечного освітнього процесу», – зауважив Сергій Шкарлет.

Міністр також розповів, що Держслужба з надзвичайних ситуацій має чіткі критерії стосовно засобів укриття – не тільки бомбосховищ, а взагалі засобів укриття, які сприяють безпеці освітнього процесу.

«Обов’язкова перевірка закладів освіти на наявність укриття, безпечних прилеглих територій, готовності локальних систем оповіщення, розчистка евакуаційних шляхів і розміщення планів евакуації, дообладнання споруд подвійного призначення для забезпечення безпеки наших дітей, проведення тренувань по оголошенню повітряної тривоги та евакуації», – зазначив Сергій Шкарлет.

⚡️Ігри-знайомки для дітей у бомбосховищі чи евакуації

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді