В уряді пропонують зміни щодо відстрочки від мобілізації студентів

Уряд пропонує Раді скасувати відстрочку від мобілізації частині студентів

Відстрочка від мобілізації студентів

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Український уряд пропонує Верховній Раді скасувати право на відстрочку від мобілізації частині студентів. Зокрема, це стосується тих, хто здобуває повторну вищу освіту.

Така інформація зазначена в законопроєкті № 10378. Документ 25 грудня зареєстрували у ВРУ. Він передбачає зміни до процедури мобілізації.

Згідно з проєктом закону, відстрочку отримають студенти училищ, коледжів і вишів, які навчаються на денній або дуальній формі. Зауважимо, студенти мають здобувати рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий за однією спеціальністю (фахом).

Таким чином відстрочку не надаватимуть тим, хто здобуває повторний рівень освіти. Наприклад, вдруге здобуває освіту бакалавра або магістра.

Водночас право на відстрочку залишать науковцям і викладачам навчальних закладів, якщо вони працюють на повну ставку.

Джерело: 24tv

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46380

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді