Україна отримає кошти для зарплат вчителям

Прем’єр-міністр прокоментував новину щодо виділення Україні коштів на зарплати вчителям

Виділення коштів для зарплат вчителів

Чи зобов’язані керівники закладів освіти подавати декларацію

Світовий банк виділяє Україні додаткові 1,34 млрд доларів. Витратити їх планують зокрема і на зарплати вчителів.

Таку інформацію зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Надані кошти будуть спрямовані на виплату пенсій, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету. Зокрема, основну частину коштів виділить Японія. Інша частина фінансування — гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

«Фінансова допомога міжнародних партнерів дає нам можливість забезпечувати макрофінансову стабільність України та спрямовувати всі внутрішні ресурси на потреби нашої армії», — зауважив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що раніше в МОН повідомляли про підвищення зарплат вчителів на 10,4% з 1 січня та ще на 12,6% з 1 квітня, а також фінансування поділу класів на групи. 

Як зауважили в Міністерстві освіти і науки, на наступний рік на освіту заклали майже на 22% більше, ніж 2023 року — 171,2 млрд грн, з них 148,8 млрд — загальний фонд МОН. Це дозволить збільшити фінансування в різних напрямах, таких як облаштування укриттів, друк підручників, підтримка Нової української школи та створення сучасних навчально-практичних центрів професійної освіти.

Джерело Telegram-сторінка Дениса Шмигаля

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4920

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10329

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді