Пропонують скасувати деякі норми закону «Про освіту»

Депутати пропонують скасувати норми щодо тривалості навчального року під час воєнного стану

Пропонують скасувати деякі норми закону «Про освіту»

Зокрема, пропонують дозволити скорочувати тривалість навчального року у школі під час воєнного стану.

Таку інформацію прописали законопроекті, поданому на розгляд комітету з питань освіти і науки.

У документі хочуть скасувати дію норми, що встановлює тривалість навчального року у 175 днів, на період воєнного стану.

Також пропонується скасувати норму, згідно з якою реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менш як за один рік до ухвалення відповідного рішення.

«Станом на 25 квітня в Україні 1499 навчальних закладів отримали пошкодження внаслідок обстрілів та бомбардувань, з них 102 повністю знищені. Очевидно, що дотримання законодавчої процедури реорганізації та ліквідації окремих установ загальної середньої освіти за фактом їх фактичного знищення може призвести до необхідності фінансування неіснуючих навчальних закладів», – обґрунтовують народні депутати у пояснювальній записці необхідність скасування норм щодо ліквідації шкіл.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді