Переможців Всеукраїнських олімпіад нагородили стипендією Президента України

Відбулося нагородження стипендіями Президента України

Нагородження стипендією Президента України

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

11 грудня переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України отримали стипендії Президента України.

Нагородження переможців відбулося в залі засідань Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Щороку молодь, яка виявляє глибокий інтерес до вивчення наукових дисциплін поза шкільною програмою, прагне проводити наукові дослідження, бере участь у конференціях, виставках, перемагає в олімпіадах отримує відповідну нагороду.

«Інвестувати в молодь — означає інвестувати в наше майбутнє. Сьогоднішні стипендіати — це завтрашні лідери, вчені та інноватори. Підтримувати потенціал цих людей надважливо, адже саме їхні досягнення стануть фундаментом для успішних трансформацій в Україні», — зауважив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Міністерство освіти і науки проводить найпоширеніші та наймасовіші інтелектуальні змагання в Україні — Всеукраїнські учнівські олімпіади та Всеукраїнський конкурс-захист. 

«Днями в Королівстві Таїланд проходила міжнародна олімпіада, де потрібні знання з фізики, біології, хімії й математики. Це найскладніша олімпіада. Було номіновано дві команди по три особи, і ми маємо сьогодні результат — завоювали чотири нагороди. Це величезне досягнення. Найбільше досягнення за всю історію участі нашої команди за 5 років», — зазначив президент МАН Станіслав Довгий.

Згідно з результатами моніторингу МАН серед стипендіатів, грошова підтримка позитивно впливає на саморозвиток юних науковців. Тож мета нагороди — підтримати та заохотити учнів і студентів до успішного навчання та проведення досліджень.

Загалом за час існування нагороди лауреатами стипендії Президента України стали майже 4 500 школярів і студентів, які мають високі досягнення в освіті та науці. Цьогоріч серед переможців 168 стипендій отримали школярі 8-11-тих класів, 102 — студенти закладів вищої освіти України.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді