Розпочалося громадське обговорення проєкту наказу щодо позапланових перевірок закладів освіти

У МОН винесли на громадське обговорення проєкт наказу «Про внесення змін до порядку проведення позапланових перевірок суб’єктів освітньої діяльності»

Позапланові перевірки закладів освіти

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт наказу «Про внесення змін до Порядку проведення позапланових перевірок суб’єктів освітньої діяльності».

Мета цього проєкту — приведення положень Порядку проведення позапланових перевірок суб’єктів освітньої діяльності у відповідність із механізмами та термінологією Закону України «Про адміністративну процедуру», який регулює відносини органів виконавчої влади та їх посадових осіб з фізичними та юридичними особами щодо розгляду і вирішення адміністративних справ шляхом прийняття та виконання адміністративних актів.

Передбачено, що дія цього проєкту поширюватиметься на: здобувачів освіти, їхніх батьків, інших законних представників, керівників та засновників суб’єктів освітньої діяльності, що забезпечують здобуття дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.

Затвердження відповідного проєкту зможе забезпечити однозначне розуміння та застосування положень Закону України «Про адміністративну процедуру» та привести наказ у відповідність із законодавством.

Свої пропозиції та зауваження можна надсилати у формі порівняльної таблиці до 11 січня 2024 року на електронну адресу: [email protected], Кліменко Андрій.

На сайті Міністерства освіти і науки опублікують результати громадського обговорення, але не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішення за результатами обговорення.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4936

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10361

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді