МОН у співпраці з УВКБ ООН працюють над забезпеченням житла та освіти для ВПО

МОН співпрацюватиме з УВКБ ООН щодо освіти й житла для ВПО

Навчання для дітей ВПО

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зустрівся із представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг. Разом вони обговорили напрями партнерства МОН та УВКБ ООН, реалізацію меморандуму про співпрацю, поточні потреби та пріоритети спільної роботи.

Насамперед УВКБ ООН працює над тим, щоб забезпечити тимчасовим житлом та якісною освітою внутрішньо переміщених осіб. Під час повномасштабного вторгнення багато людей змушені покидати свої будинки, а деякі не зможуть повернутися до рідних громад. Саме тому надважливо надати доступ до шкільної освіти дітям з родин ВПО. Це допоможе мінімізувати освітні втрати в майбутньому.

Зокрема, УВКБ ООН надалі планує сприяти реалізації декількох програм в Україні, що передбачають реконструкцію й ремонт шкіл та інших закладів освіти, а також створенню навчальних та рекреаційних просторів для дітей у місцях тимчасового проживання тощо.

Також організація опікується тим, щоб визнати освіту та кваліфікації біженців і громадян України для забезпечення інтеграції в соціальне середовище.

Окрім того, співпраця МОН та УВКБ ООН надасть можливість відновити та відремонтувати гуртожитки закладів освіти, у яких зможуть тимчасово проживати ВПО. Наразі УВКБ ООН спільно з партнерами відремонтували або ремонтують понад 65 гуртожитків у закладах освіти, зокрема в Дніпрі, Полтаві, Харкові та Львові.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді