Долучайтесь до Національного уроку волонтерства

Освітян запрошують долучитися 5 грудня до Національного уроку волонтерства

Залучення дітей до волонтерства

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

5 грудня у межах ініціативи «Шкільний урок волонтерства» відбудеться Національний онлайн-урок волонтерства з почесними гостями. Організатори закликають вчителів підтримати проєкт і доєднатися до трансляції разом з учнями.

Організаторами події стали ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана “JuniorS”» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту.

Як зазначили в МОН, з жовтня 2023 року в закладах освіти проходять 45-хвилинні уроки, під час яких досвідчені активісти, вчителі й знаменитості розповідають школярам, як маленькими кроками досягти значних результатів, та діляться інструментами, що допоможуть їм долучитися до волонтерського руху.

5 грудня о 9:00, у Міжнародний день волонтера, заклади освіти можуть долучитися до перегляду трансляції за посиланням разом з учнями в класі або запропонувати їм під’єднатися самостійно.

Для того, щоб закладу освіти долучитися до цієї ініціативи та провести урок, треба залишити заявку за посиланням. Учасникам для уроку нададуть усі необхідні матеріали: посібник для вчителя, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. План уроку легко адаптувати під умови аудиторії та проводити як офлайн із презентацією та проєктором, навіть в умовах укриття, так і онлайн на будь-якій платформі для навчання.

За даними U-Report, 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України в той чи інший спосіб, зокрема — як волонтери. Ініціатива покликана залучити їх до волонтерської роботи, розвивати лідерські якості, організаційні здібності, наполегливість і впевненість. Організатори сподіваються, що проєкт допоможе підтримувати психічне та фізичне здоров’я школярів під час війни.

Проєкт «Шкільні уроки волонтерства» триватиме до червня 2024 року й охопить територію всієї України: як школи у великих містах, так і заклади освіти в менших населених пунктах, зокрема — у селах. Зокрема заплановано онлайн-уроки з підлітками, які вимушено покинули домівки й перебувають за кордоном.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді