На сході країни потрібно підготувати 3500 укриттів для закладів освіти

У закладах освіти на сході треба відремонтувати і збудувати 3500 укриттів — МОН

Захисні споруди в закладах освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Міністерство освіти і науки під час моніторингу укриттів у закладах освіти з'ясувало, що на сході України потрібно відремонтувати та збудувати 3500 захисних споруд.

Таку інформацію зазначив заявив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків під час форуму «Сьогодні заради майбутнього: освіта у воєнний та післявоєнний час». 

«Ми раніше проаналізували, як у цілому по території України наші заклади освіти забезпечені укриттями, спробували зробити таку диференціацію, виходячи з їх наближення до зони бойових дій або до кордону з рф. І на західній Україні їх всього-на-всього 700, які треба відремонтувати і збудувати. При цьому на сході 3500 (укриттів, які потрібно підготувати — ред.), що насправді є неймовірним викликом», — акцентував представник МОН.

Як зауважив заступник очільника освітнього відомства, для облаштування в українських закладах освіти укриттів загалом потрібно 153 мільярди гривень, і це є неймовірно велика сума. Він нагадав, що на наступний рік передбачено 2,5 мільярди гривень на ремонт і будівництво укриттів.

«Це дуже мало і тому ми зараз працюємо з міжнародними донорами і партнерами», — розповів Андрій Сташків.

Окрім того, на думку посадовця, будувати укриття у освітніх закладах — це фактично будувати підземні школи.

«Мінінфраструктури зараз розробляє типові проєкти укриттів, які будуть передбачати можливість навчання в них. Зрозуміло, що це насправді складно організувати, бо в укриттях потрібно і вентиляцію, і правильно організувати саме якісний освітній процес. Але такі типові проєкти будуть зроблені, і на жаль, у нас будуть території, де нам потрібно буде їх будувати», — наголосив заступник міністра освіти і науки.

За матеріалами Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді